Гео игре

Научите географију на занимљив начин, кроз игру.
World Geography Games је сајт на коме се налазе  игрице о свим континентима. 
Игре о државама, главним градовима и заставама, али и игре о континентима, океанима и унутрашњој грађи Земље, омогућавају да научимо географију на занимљив начин кроз игру.
Сетера је едукативна, географска игрa која пружа изазов у виду решавања мапа са више од 200 различитих вежби. Једним кликом Сетера отвара прозор у целокупну разноликост Европе, Азије, Африке, Северне, Јужне Америке, Аустралије, океана, застава, престоница, планина.
На правој google мапи играјте Гео пузле. Распоредите државе света на право место, пронађите главне градове или учествујте у занимљивим квизовима.
Још једна занимљива игрица Мап пузле за лако слагање држава, региона и главних градова.
The True Size је један од најзанимљивијих сајтова где можете видети праве величине свих држава света. У горњем левом углу упишите неку државу, када се појави на мапи превуците је на екватор и видећете праву величину државе.
Уколико желите да видите где би сте завршили кад би ископали тунел кроз средиште Земље посетите страницу Antipodes Map. Изаберите државу, град или адресу, изабрана локација се појављује на мапи са леве стране, док се на мапи са десне стране појављује место где би сте се нашли када би ископали тунел кроз средиште Земље.
Најдетаљнији глобус на свету је свима добро познат Google Earth, који вам омогућује да откријете градове и пределе широм света.
На сличан начин функционише и Google maps.

Лекције на сајту су бесплатне, кликом на оглас који се налази у лекцији омогућавате да тако и остане. Хвала.

Za vreme korišćenja bilo koje stranice na veb-sajtu egeografija.rs, možemo da sačuvamo određene informacije na korisnikov uređaj, putem „kolačića“ (eng. „cookies“).